top of page
Search
  • Writer's pictureElias Wolf

Kako preživeti 2018-tu… drugi deo

Updated: Feb 13, 2018


U prvom delu ovog teksta, napisao sam tri pravila, bolje rečeno predloga, kako do zdrave mentalne energije u 2018-oj. To su neka pravila kojih se I sam pridržavam I koja meni lično pomažu dosta. Možda su ona nekome nelogična ili teška za slediti, ali to već nije moj problem. Tu su, pa ko će šta činiti sa njima, od volje mu.

Lično mislim da nam je svima potrebno malo da se razveselimo, da vaskrsnemo pobednički duh I veru u bolje sutra. A to baš nije lako kada pogledate oko sebe, ljudi su sivi i sumorni a gomila energetskih vampira vreba na svakom koraku pokušavajuči da vam isisa I to malo životnog soka koji imate. O televiziji nema smisla ni trošiti reči, najjednostavnije rešenje je izbaciti ga iz kuće… ili gledati samo kanal Lov i Ribolov. Ako bi verovali televiziji, Treći svetski rat je tu odmah iza ćoška. A nije, bar ne još. A dok ne dođe, mogli bi malo da živimo kao ljudi. Zato, još par predloga za ovu godinu, pa da vidimo mogu li stvari malo da se poprave.


4. Aktivirajte se.. uz pomoć prijatelja!


Čemu služe prijatelji, ako ne da ih maltretirate svojim glupostima? Ako vas mrzi nešto da radite, pozovite prijatelje da rade sa vama I biće vam sve lakše. Možda njima neće, ali ovo su predlozi kako sebi da pomognete a ne njima. Zeznite ih da idu sa vama na vožnju biciklom, trčanje, teretanu I sl.

Boravak I dangubljenje po kafićima ne treba ni zaboraviti niti potceniti. Razgovori, šale I ideje u društvu dobijaju novu boju, I lakše će vam skrenuti pažnju sa sivila svakodnevnice. Sem toga. Šta bi radili kući? Dopisivali se sa njima na fejsu? Budalaština, ne možeš im ni udariti dandaru kad preteraju sa zezanjem.


5. Aktivirajte se… kod kuće!



Kuća je mesto od kog valja pobeći sa vremena na vreme, medjutim, nekada ste prinuđeni da u njoj boravite neko vreme. Ako je već tako, iskoristite to pametno. Male pobede rađaju velike, a mnogi svetski psihijatri tvrde da treba krenuti od svog doma prvo. Očistite sobu, složite odeću, obrišite prašinu a pri tome, raspalite muziku do panja. Muzika iz filmova je najbolja za ove stvari I ima stvarno fenomenalnih dela poput W.E, Dressmaker, Penny Dreadfull, Nocturnal Creatures I drugih. Ako imate decu, još bolje, dajte njima da rade a vi uživajte uz muziku. Naučićete ih da budu samostalni kao I da život nije fer. Dragocene lekcije za budući život. Kada vam dom bude lep, lepše će vam biti I misli.

Dakle, malim pobedama do velikih.

6. Čitajte više…

a manje televizije. Čitajte bilo šta. Ako vam ne pašu Rusi, udrite po jugu. Francuzi I Španci uvek imaju lepih knjiga o ženama, muškarcima I vinu. Skandinavci uvek imaju trilere I u njima vazda neko biva ubijen, ali ako vam to paše, samo napred. Šta god, samo da ne zverate u tv ekran.

Zapamtite, neko pametan je davno rekao: U knigama su rešenja za sve probleme koje vidimo na televiziji.

Eto još tri pravila koje možete da povede na test vožnju, pa od volje vam.

Bud`te dobri I pozdrav`te ko` kuće!

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page